Defaultlogoopt1
Infrastructure Management

Uppkopplad och nedsläckt? Den digitala vägen till väggen

Provided by Telia

Category Infrastructure Management

Type White Paper

Publish Date February 13 2020

Overview

Sedan 2014 är psykiska diagnoser den vanligaste orsaken till sjukskrivning i Sverige. För kvinnor ökade sjukskrivning för svår stress med 500 procent mellan 2010 och 2017.1 Men även om kvinnor står för 70 procent av sjukskrivningarna för psykisk ohälsa, har även antalet män som drabbas och sjukskrivs ökat under de senaste åren.2 En form av stress som det pratas allt mer om är den digitala stressen, ett samlingsbegrepp som dels handlar om hur digitala verktyg påverkar oss, dels hur vi förhåller oss till de möjligheter för tillgänglighet som de skapar. Upplevelse av digital stress i from av alltför många e-postmeddelanden, krav på hög tillgänglighet och strul med datorer och teknisk utrustning, är koppat till sämre självskattad hälsa och kognitiva nedsättningar som exempelvis koncentrationssvårigheter. 3,4 Magdalena Stadin är doktorand vid hälsohögskolan i Jönköping och forskar på arbetsrelaterad stress kopplat till digitalisering. Hon har identifierat ett antal riskfaktorer och vad arbetsgivare och individer kan göra för att minska den digitala stressen.

Our Case Studies

IDG Connect delivers full creative solutions to meet all your demand generation needs. These cover the full scope of options, from customized content and lead delivery through to fully integrated campaigns.

images

Our Research

Our in-house analyst and editorial team create a range of insights for the global B2B technology community. These look at the latest IT trends and other zeitgeist topics.

images

Poll

Do you think your smartphone is making you a workaholic?